XƏBƏR
09:37

  Qripi əngəlləyən qidalar

Gündəm

Xəbər lenti
19 Fevral 10:14Manatın MƏZƏNNƏSİ

Balıq


Balıq immuniteti və ürək xəstəlikləri üçün istehlak edilməsi lazım olan qidaların ən başında iştirak edir. Balıq omeqa 3 yağ turşuları baxımından zəngindir. Balıq yemək tənəffüs yolu iltihabını azaltmağa da köməkçi ola bilər. Beləcə, tıxanıqlıq və ağrı idarəsini asanlaşdırır.


Sarımsaq


Agyol.az xəbər verir ki, sarımsaq təbii bir antibiotikdir. Ümumiyyətlə sarımsaq, immuniteti nizmalayır, burun tıxanıqlığı və müxtəlif infeksiya xəstəliklərin yaşanmasına mane olur.


İspanaq


İspanaq içərisində bol miqdarda dəmir və C vitamini ehtiva edir. Eyni zamanda kalorisi olduqca aşağı olan bu tərəvəz immunitetinizi gücləndirmənizə köməkçi olaraq, qripə mane olur.


Naringi və portağal


Naringi və portağalın tərkibində bol miqdarda C vitamini var. Nizamlı olaraq istehlak edilən naringi və portağal hüceyrələrin bərpasını təmin edir və qripə mane olur.


Nar


Nar tərkibində yüksək miqdarda C vitamini ehtiva edir. Narın özünü və ya qatıqla birlikdə istehlak edə bilərsiniz.

 




  Yayım tarixi :11 Fevral 2019   09:37

 





Xəbərə aid heç bir video mövcud deyil



Ⓒ AĞYOL 2019 - Bütün hüquqlar qorunur .